ukenru
klimkin-notoyu-rf-namagayetsya-zmusiti-nas-viznati-peresliduvannya-moryakiv-i-okupatsiyu-krimu

Клімкін: нотою РФ намагається змусити нас визнати переслідування моряків і окупацію Криму

 • 12203 переглядiв

КИЇВ. 26 червня. УНН. У ноті щодо рішення Міжнародного трибуналу по військовополонених українських моряках Росія намагається змусити українську сторону визнати судове переслідування, яке ведеться проти моряків, а опосередковано – й окупацію Криму. Про це у Facebook написав Міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передає УНН.

"Ну що, отримали російську дипломатичну ноту… У цій ноті росіяни намагаються змусити нас визнати судове переслідування, яке ведеться проти наших моряків, а опосередковано – і окупацію Криму. І навіть вимагають діяти відповідно до кримінально-процесуального законодавства РФ. Так не буде", - наголосив міністр.

Він підкреслив, що РФ має негайно і безумовно виконати рішення Міжнародного трибуналу – звільнити 24 українських моряків та 3 кораблі.

"Наявні міжнародно-правові документи, сторонами яких є Україна і Росія, дають повну можливість росіянам вирішити всі свої внутрішні процедурні аспекти їх звільнення", - додав Клімкін.

Як повідомляв УНН, Росія 25 червня надіслала звіт про виконання наказу Міжнародного Трибуналу з морського права щодо звільнення українських моряків. 

Нагадаємо, 25 травня Міжнародний трибунал зобов’язав Росію звільнити українських моряків

25 листопада 2018 року прикордонні кораблі ФСБ РФ обстріляли і захопили три судна Військово-морських сил ЗС України у складі двох малих броньованих артилерійських катерів "Бердянськ" і "Нікополь" і рейдового буксира "Яни Капу", які здійснювали плановий перехід із порту Одеси в Чорному море в порт Маріуполь в Азовському морі. Після цього 24 українських моряків заарештували в Криму, потім їх перемістили в російські СІЗО в Москві.

Українські Національні Новини

Політика