ukenru
klimkin-ne-mav-kontaktiv-iz-zelenskim-pislya-inavguratsiyi

Клімкін не мав контактів із Зеленським після інавгурації

 • 9863 переглядiв

КИЇВ. 4 липня. УНН. Міністр закордонних справ України Павло Клімкін не мав контактів із Президентом України Володимиром Зеленським після церемонії інавгурації останнього. Про це Клімкін заявив у четвер в ефірі одного з телеканалів, передає кореспондент УНН.

"До інавгурації контакти були. Після інавгурації – не було", - сказав міністр.

Він зазначив, що все ще перебував на своїй посаді та виконував функції міністра.

"Я спочатку прийшов у відпустку, відразу і дуже чесно… а потім почалися позови проти Росії – потрібно було допомагати. Трибунал, Молдова і дуже багато питань. Тобто є рутинні питання в зовнішній політиці – дипломатична служба все одно працює, зі мною чи без, українські громадяни отримують захист за кордоном, український бізнес отримує підтримку. Але є речі, які без міністра складно зробити — коли все відбувалося навколо Молдови або позови. Це і дзвінки, і координація позицій, і деякі речі", - зазначив Клімкін.

"До цього у мене були розмови, мені здавалося, що тоді ще не Президент Зеленський мене зрозумів. Я накидав йому різних ідей і сподіваюся, що їх використають… Після інавгурації таких контактів не було, але це право Президента питати. Я вважаю, що у нас є визначені директиви, визначені пріоритети, ми ними користуємось", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дипломат прокоментував конфлікт між Офісом президента та МЗС

Нагадаємо, 25 червня МЗС України отримало ноту від МЗС РФ з пропозицією щодо надання українською стороною письмових гарантій участі України у продовженні кримінального переслідування українських моряків відповідно до російського законодавства. У свою чергу, Україна звернулася до Міжнародного трибуналу через російську ноту.

Зеленський зажадав публічних пояснень від Міністерства закордонних справ щодо ноти, надісланої до Росії через їх відповідь на рішення Міжнародного трибуналу з морського права по морякам.

"...я як Президент дізнаюсь інформацію про наші міжнародні кроки з інтернету. Я зараз кажу про ноту, яку ми отримали від Російської Федерації стосовно повернення наших моряків та про ноту відповіді, яку надіслав МЗС", — сказав Президент.

З його слів, він "в очі не бачив нашу відповідь на ноту РФ, бо пан Клімкін не вважає необхідним обговорювати такі питання з Президентом".

У відповідь Клімкін заявив, що хтось в Офісі Президента банально попалися на "дипломатичний розвод" РФ. При цьому, він додав, що "по комунікації (з Офісом Президента - ред.) — є питання".

"Весь дипломатичний світ знає, де мене шукати. Як кажуть, мене легко знайти, важко втратити і неможливо забути. Чи щось переплутав?" — сказав тоді він.

Також Клімкін на своїй сторінці у Facebook оприлюднив копії нот від МЗС України та Росії щодо виконання рішення Міжнародного трибуналу з морського права про звільнення українських моряків.

Українські Національні Новини

Політика