ukenru
kiyivrada-prositime-parlament-rozshiriti-mezhi-stolitsi-za-rakhunok-kotsyubinskogo

Київрада проситиме парламент розширити межі столиці за рахунок Коцюбинського

 • 10581 переглядiв

КИЇВ. 27 вересня. УНН. На пленарному засіданні Київської міської ради депутати прийняли рішення звернутися до Верховної ради України щодо зміни меж міста Києва за рахунок приєднання смт. Коцюбинське. Про це повідомляє УНН з посиланням на сайт Київради.

"Рішення підтримали 90 депутатів", - зазначили в прес-службі.

Як пояснили в Київраді, йдеться про можливість приєднання до Києва селища міського типу Коцюбинське. Наразі його територія відноситься до Києво-Святошинського району Київської області. А межа проходить по чинній міській смузі Києва між забудованою територією селища і лісом Святошинського лісопаркового господарства.

Крім того, в повідомленні наголосили, що Коцюбинське є анклавом Києва і не має шляхів автомобільного сполучення із жодним населеним пунктом, окрім міста Києва. Це селище міського типу не входить до жодного адміністративного району міста Києва, проте підпорядковано у сферах освіти та медицини Ірпінській міській раді.

"Абсолютно логічно, якщо Коцюбинське увійде до складу столиці, адже більша частина мешканців Коцюбинського фактично є киянами. Працюють тут, користуються транспортом, школами, садочками, лікарнями. Від приєднання громада Коцюбинського тільки виграє", - зазначив автор ініціативи, заступник міського голови – секретар Київради Володимир Прокопів.

Нагадаємо, в березні УНН повідомляли, що в селищі Коцюбинське Київської області відбулися громадські слухання, де понад 60% учасників висловилися за приєднання до міста Києва.

Українські Національні Новини

Київ