ukenru
kiyiv-rozpochinaye-scheplyuvati-vaktsinoyu-pfizer-u-tsentrakh-masovoyi-vaktsinatsiyi-ale-ne-vsikh

Київ розпочинає щеплювати вакциною Pfizer у центрах масової вакцинації, але не всіх

 • 25569 переглядiв

КИЇВ. 13 липня. УНН. Із 16 липня у столичному Центрі вакцинації проти COVID-19 осіб віком 60+ за бажанням щеплюватимуть вакциною Comirnaty виробництва Pfizer/BioNTech, молодших - досі вакциною CoronaVac виробництва Sinovac. Таку заяву директора Департаменту охорони здоров’я КМДА Валентини Гінзбург оприлюднили у вівторок, 13 липня, передає УНН.

Деталі

"За бажанням мешканці столиці від 60 років та старші з 16 липня матимуть можливість, окрім вакцини CoronaVac, щепитися вакциною Comirnaty виробництва Pfizer-BioNTech у Центрі вакцинації проти COVID-19", - цитує заяву Гінзбург пресслужба КМДА.

Вона зазначила, що відповідний запис вже відкрито в системі Helsi.me, тож можна зареєструватися на щеплення за посиланням і прийти на чітко визначений час. Директор Департаменту зауважила, що окрім вакцини виробництва Pfizer, для людей 60+ залишається доступним і CoronaVac.

"Нагадую: у Центрі вакцинації проти COVID-19 молодших за 60 років осіб щеплюють вакциною CoronaVac", – зазначила Гінзбург.

Що було раніше 

У МОЗ 12 липня зазначили, що вакцина Comirnaty/Pfizer від коронавірусу уже доступна в центрах масової вакцинації в Україні, нею, як очікується, будуть щеплювати всіх охочих, однак з пріоритетними групами.

В Україні вакцинація від COVID-19 стартувала 24 лютого. Першим щеплення отримав лікар із Черкас — вакциною Covishield (AstraZeneca) з Індії.

За даними від уряду на 12 липня, Україна вже отримала понад 5,6 млн доз різних вакцин, зокрема 2,4 млн доз CoronaVac, майже 1,7 млн доз Comirnaty, та майже 1,6 млн доз AstraZeneca різних виробників.

Українські Національні Новини

Київ