ukenru
kitayski-investori-zaproponuvali-pobuduvati-v-ukrayini-obyektiv-na-10-mlrd-dolariv

Китайські інвестори запропонували побудувати в Україні об’єктів на 10 млрд доларів

 • 19670 переглядiв

КИЇВ. 19 липня. УНН. Україна планує реалізувати спільно з китайськими компаніями низку проектів з інвестиційним потенціалом близько 10 мільярдів доларів. Відповідні домовленості були досягнуті в ході зустрічі Президента України Володимира Зеленського з представниками ділових кіл Китайської Народної Республіки, передає УНН з посиланням на прес-службу Офісу Президента.

За інформацією прес-служби, учасники зустрічі склали попередній перелік проектів з інвестиційним потенціалом близько 10 мільярдів доларів, які Україна планує реалізувати спільно з китайськими компаніями приватної та державної форм власності.

Координатором цих проектів була визначена Національна інвестиційна рада, яку очолює Президент.

Зокрема представники державної китайської корпорації, яка спеціалізується на будівництві об’єктів військової інфраструктури, запропонували ряд проектів, які вони могли б втілити в Україні власним коштом.

Представники приватної китайської компанії, що володіє одним з банків, який входить до топ-500 найбільших банківських установ світу, запропонували низку проектів у сферах інфраструктури, сільського господарства, енергоефективності, а також фінансових послуг.

Глава держави, зі свого боку, запропонував обговорити з представниками китайського бізнесу можливості інвестування у розвиток інфраструктури, сільського господарства та у розробку газових родовищ в Україні. Одним з озвучених ним питань стало будівництво концесійної дороги навколо Києва.

Нагадаємо, станом на жовтень 2018 року Литва інвестувала в економіку України майже 140 млн дол., при чому литовські компанії не лише самі приходять, але й приводять партнерів з інших країн - наприклад, Китаю.

Українські Національні Новини

Політика