ukenru
kitay-obitsyaye-zrobiti-vaktsinu-vid-koronavirusu-dostupnoyu-dlya-vsikh-krayin

Китай обіцяє зробити вакцину від коронавірусу доступною для всіх країн

 • 14798 переглядiв

КИЇВ. 19 травня. УНН. Якщо Китай зможе успішно розробити вакцину проти коронавірусу SARS-CoV-2, він зробить її "надбанням світової спільноти". Про це у понеділок, 18 травня, заявив глава Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпін під час відеозвернення до учасників Всесвітньої асамблеї охорони здоров'я, яка проходила у Женеві, передає УНН з посиланням на AFP і DW.

За словами китайського лідера, вакцина має бути доступною і для країн, що розвиваються.

У Китаї зараз тривають клінічні тести п'яти розробок потенційної вакцини проти коронавірусу SARS-CoV-2. Утім, у країні є ще низка розробок, які чекають на дозвіл для проведення випробувань на людях.

Аналогічні дослідження проводять і у багатьох інших країнах. Однак експерти припускають, що поява ефективної вакцини, доступної для широкого застосування, забере від 12 до 18 місяців.

На тлі закликів розслідувати джерело походження коронавірусу SARS-CoV-2 лідер Китаю запевнив, що його країна була "завжди відкритою, прозорою та відповідальною" у поводженні з інформацією щодо збудника хвороби COVID-19 та одразу ділилася усіма отриманими даними зі світовою спільнотою. Також Сі Цзіньпін підтримав заклик "всебічно оцінити" світову реакцію на пандемію, однак лише коли вона буде взята під контроль.

Також глава КНР заявив, що протягом найближчих двох років Пекін виділить на боротьбу із коронавірусом у світі суму в два мільярди доларів США.

Нагадаємо, напередодні 62 країни включно з Україною підтримали пропозицію Австралії та Євросоюзу щодо проведення незалежного розслідування джерела походження збудника хвороби COVID-19.

Українські Національні Новини

Новини Світу