kislitsya-na-radbezi-oon-zaklikav-seryozno-postavitisya-do-zagrozi-yadernogo-teraktu-na-zaes

Кислиця на Радбезі ООН закликав серйозно поставитися до загрози ядерного теракту на ЗАЕС

 • 895712 переглядiв

КИЇВ. 24 червня. УНН. Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця на засіданні Радбезу ООН у п'ятницю закликав країни серйозно поставитися до загрози ядерного теракту на Запорізькій АЕС з боку російської федерації, передає УНН.

Цитата

"Викликає тривогу той факт, що згідно з розвідданими, росія розглядає сценарій теракту на ЗАЕС з можливим витоком радіації. Підрив греблі (Каховської ГЕС, - ред.) показав, що росія готова використовувати тактику випаленої землі у відповідь на погіршення воєнної ситуації на захоплених землях, , яку вони навряд чи можуть утримати", - заявив Кислиця.

Деталі

Він закликав міжнародну спільноту серйозно поставитися до загрози цього акту ядерного терору та збільшити тиск на росію, щоб запобігти цим подіям. Представник додав, що також слід внести обмежувальні заходи щодо ядерної галузі та воєнно-промислового комплексу рф. Україна також очікує об'єктивної оцінки від генерального директора МАГАТЕ Рафаеля Гроссі щодо злочинних дій росії.

"Тільки рішучі, адекватні заходи, спрямовані на ослаблення здатності москви завдавати шкоди на регіональному та глобальному рівнях дозволить врегулювати кризу, створену росією.... Варіанти умиротворення, територіальні поступки росії й тимчасове заморожування конфлікту слугуватимуть лише мінами уповільненої діїПри цьому детонатор перебуватиме у руках кремля", - резюмував Кислиця.

Представник наголосив, що якщо росія застосує цей варіант, то вибух завдасть шкоди принципам статуту ООН та буде відчуватися по всьому світу.

Нагадаємо

Президент України Володимир Зеленський повідомив у четвер, що заслухав доповідь розвідки та Служби безпеки України, і розвідка отримала інформацію, що росія розглядає сценарій терористичного акту на Запорізькій АЕС.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У ростові перекривають вулиці: помічена бронетехніка

     • 1574461 переглядiв

    У Херсоні пролунали вибухи - ЗМІ

     • 1612127 переглядiв

    У ростові оголошено план “Фортеця”

     • 1392082 переглядiв

    Масштабна повітряна тривога: ОП закликає не ігнорувати

     • 795200 переглядiв