kinets-khaotichniy-zabudovi-na-budivnitstvo-v-istorichnikh-arealakh-kiyeva-treba-bude-dozvil-minkultu

Кінець хаотичній забудові: на будівництво в історичних ареалах Києва треба буде дозвіл Мінкульту

 • 1028747 переглядiв

КИЇВ. 13 лютого. УНН. Верховний Суд ухвалив рішення, згідно з яким МКІП зможе надавати дозволи на будівельні роботи в історичних ареалах Києва, що має припинити хаотичну забудову столиці. Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко у Telegram, передає УНН.

Цитата

«Щодо забудови в історичному ареалі міста. Зусиллями юристів Міністерства культури та інформаційної політики України, Верховний суд України змінив судову практику, яка тривала роками, та виніс нове рішення на користь МКІП та киян. Цим рішенням суд підтвердив існування історичних ареалів міста Києва, а отже - необхідність погодження містобудівної документації, отримування дозволів від МКІП на будівельні роботи в їх межах», - написав Ткаченко.

Міністр вважає, що це припинить хаотичну забудову Києва.

Доповнення

Заступниця міністра культури та інформаційної політики Катерина Чуєва зверталась до Київської міської ради щодо забудови на місці стародавньої печери. Вона повідомляла, що ділянку на Вознесенському узвозі, де нещодавно виявили та обстежили стародавню рукотворну печеру, планують віддати під забудову. У МКІП закликали депутатів Київради утриматися від такого кроку та зберегти цей об‘єкт..

Додамо

У Києві заборонили реконструкцію та капітальний ремонт історичних будівель.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Псевдомеру Маріуполя оголосили про підозру

     • 545440 переглядiв

    Переговори з місією МВФ ведуть Мінфін та НБУ у Варшаві

     • 692094 переглядiв