ukenru
kim-chen-in-konsoliduye-vladu-u-pivnichniy-koreyi-zmi

Кім Чен Ин консолідує владу у Північній Кореї - ЗМІ

 • 9369 переглядiв

КИЇВ. 12 квітня. УНН. У Північній Кореї під час однієї з найбільших перестановок у владі за останні роки призначили нового номінального главу держави і нового прем'єр-міністра і присвоїли лідеру КНДР Кім Чен Ину новий титул, що аналітики оцінюють як зміцнення Кімом влади. Про це пише Reuters, передає УНН.

Як і очікувалося, Кім Чен Ин був переобраний головою державної ради КНДР на засіданні законодавчого органу Північної Кореї, яке відбулося в четвер, повідомляє Корейське центральне інформаційне агентство (KCNA).

Однак вперше державні ЗМІ назвали Кіма "верховним представником всього корейського народу". Цей титул був затверджений спеціальним указом у лютому, за даними Associated Press, але публічно до п'ятниці не використовувався, пише видання.

Поки не зрозуміло, чи будуть зміни кодифіковані в конституції, але аналітики кажуть, що такі дії свідчать про те, що Кім Сен Ин повністю "встав на ноги", через вісім років після того, як успадкував владу від свого батька, Кім Чен Іра.

"Перехідний період і консолідація влади режиму Кім Чен Ина завершена", - сказав позаштатний експерт з питань керівництва в Північній Кореї з розташованої у Вашингтоні аналітичної організації Stimson Center Майкл Медден.

"Це, ймовірно, найсуттєвіші партійно-урядові перестановки за багато років", - додав він.

Вітаючи Кіма з переобранням, президент Китаю Сі Цзіньпін сказав, що Китай високо цінує дружбу з Північною Кореєю і готовий просувати двосторонні відносини, заявило у п'ятницю міністерство закордонних справ країни.

Чхве Рьон Хе (Choe Ryong Hae) був призначений президентом президії верховних народних зборів Північної Кореї, замінивши Кім Йон Нама (Kim Yong Nam). Особа, що займає цю посаду, за конституцією вважається главою північнокорейської держави і зазвичай представляє країну на дипломатичних заходах, хоча експерти кажуть, що реальна влада як і раніше зосереджена в руках Кім Чен Ина.

Північна Корея також замінила прем'єра. Пака Пон Джу (Pak Pong Ju), який обіймав цю посаду з 2013 року, замінив Кім Чже Ренг (Kim Jae Ryong).

Нагадаємо, через те, що фотограф затулив Кім Чен Ина, його виключили з партії та звільнили з посади.

Українські Національні Новини

Новини Світу