kilkist-zaiavok-na-bizhenstvo-v-yes-zrosla-do-miliona-za-rik-na-pershomu-mistsi-nimechchyna

Кількість заявок на біженство в ЄС зросла до мільйона за рік. На першому місці - Німеччина

 • 83554 переглядiв

У 2023 році кількість заяв про надання притулку в ЄС сягнула 1 мільйона, що на 22% більше, ніж торік; Німеччина лідирує з більш ніж 325 000 запитів.

З початку січня до кінця жовтня в ЄС було подано 937 тисяч клопотань про притулок. Це на 22 відсотки більше, ніж за той самий період минулого року. Лідирує по кількості охочих отримати притулок - Німеччина, пише DW, інформує УНН.

Деталі

Очільниця Агентства ЄС з питань притулку Ніна Грегорі в інтерв'ю виданням групи Funke заявила, що тільки в жовтні заявок на біженство було близько 123 тисяч - це рекорд за останні 7 років. За її оцінкою, загалом у 2023 році загальна кількість заявок на біженство в ЄС буде "точно більше ніж один мільйон".

На першому місці серез кран, де біженці хочуть отримати захист, Німеччина.

Федеральне відомство з питань міграції та біженців ФРН отримало з січня по кінець листопада понад 325 тисяч заявок - це на 52 відсотки більше, ніж за той самий період у 2022 році.

Так, у жовтні, там було подано 27 відсотків від усіх прохань у європейських країнах. Це більше, ніж у Франції та Італії разом узятих, хоча вони посідають друге і третє місце за часткою отриманих заявок відповідно.

Єврокомісія виділить понад 65 млн євро чотирьом країнам ЄС на фінансування біженців з України18.12.23, 17:06

Тетяна Краєвська

Наші за кордоном

    Популярні

    Новини по темі

    У Пекіні найхолодніший грудень за всю історію спостережень

     • 30017 переглядiв

    Біля узбережжя Лівії врятовано від утоплення 118 людей

     • 29276 переглядiв