ukenru
khvorogo-politvyaznya-bekirova-vidvezut-do-likarni-denisova

Хворого політв'язня Бекірова відвезуть до лікарні – Омбудсмен

 • 10668 переглядiв

КИЇВ. 13 січня. УНН. Так званий керівник Федеральної служби виконання покарань у Криму пообіцяв, що у понеділок, 14 січня, кримськотатарського активіста Едема Бекірова відвезуть до лікарні. Про це у Facebook повідомила Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова, передає УНН.

Так, вона повідомила, що говорила з Уповноваженим з прав людини в РФ Тетяною Москальковою.

"За словами російського Омбудсмена, хворий на діабет Едем Бекіров має експрес-прибори для вимірювання рівня цукру в крові безпосередньо в камері, а також забезпечений усім необхідним", – написала Денісова.

Крім того, Москалькова надала Денісовій довідку про те, що до Бекірова у Сімферопольське СІЗО нещодавно навідувалися представники громадської спостережної комісії Криму.

"Вони повідомили, що Едема Бекірова утримують у чистій камері, разом з ним перебуває ще один затриманий, який "надає йому допомогу, коли це потрібно". Передачі від рідних, за їхніми словами, він отримує", – зазначила український Омбудсмен.

Також, за словами Денісової, Москалькова поговорила з "керівником" Федеральної служби виконання покарань у Криму і "він пообіцяв, що у понеділок Едема Бекірова відвезуть у лікарню для проведення необхідних медичних досліджень, а також нададуть усю необхідну меддопомогу".

Як повідомляв УНН, "Верховний суд" тимчасово окупованого Криму на засіданні прийняв рішення залишити кримськотатарського активіста Едема Бекірова під вартою до 11 лютого.

Нагадаємо, мешканця селища Новоолексіївка Херсонської області Едема Бекірова затримали російські силовики на в’їзді в окупований Крим вранці 12 грудня 2018 року. Відомо, що він прямував до Криму для відвідування 78-річної матері та родичів. Пізніше його доставили в будівлю ФСБ Росії в Сімферополі.

Також УНН інформував, Україна через Москалькову вимагає меддопомоги для арештованого Бекірова.

Українські Національні Новини

Політика