ukenru
khvorogo-politvyaznya-bekirova-povernuli-z-likarni-do-sizo

Хворого політв'язня Бекірова повернули з лікарні до СІЗО

 • 9123 переглядiв

КИЇВ. 18 січня. УНН. Заарештованого в окупованому Криму кримськотатарського активіста Едема Бекірова, хворого на діабет, якого кілька днів тому вивезли до лікарні на обстеження, повернули до СІЗО. Про це повідомила Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у Facebook з посиланням на адвоката Бекірова, передає УНН.

"Отримала інформацію від адвоката Едема Бекірова. Кримського татарина, інваліда першої групи, без ноги та з чотирма шунтами в серці повернули з Сімферопольскої лікарні імені Семашка до спецблоку Сімферопольського СІЗО", – написала вона.

Так, за словами адвоката, про стан Бекірова поки нічого не відомо, але його донька вже отримала перелік необхідних медикаментів, які родичі передадуть йому завтра.

"Я занепокоєна цим швидким оглядом, який тривав три доби замість двох тижнів. До того ж, Едем має постійно перебувати під наглядом кваліфікованих спеціалістів та отримувати лікування", – зазначила Омбудсмен.

Також вона додала, що надіслала своїй російській колезі Тетяні Москальковій запит щодо надання копії медичного висновку і вкотре попросила сприяти забезпеченню Бекірова повноцінним лікуванням. Денісова додала, що адвокат зможе відвідати активіста лише наступного тижня.

Нагадаємо, хворого на діабет кримськотатарського активіста Едема Бекірова вивезли у сімферопольську лікарню на обстеження.

У медичній частині СІЗО Сімферополя казали, що обстеження Бекірова триватиме два тижні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стан здоров’я політв’язня Бекірова залишає бажати кращого – адвокат

Раніше "Верховний суд" тимчасово окупованого Криму на засіданні прийняв рішення залишити кримськотатарського активіста Едема Бекірова під вартою до 11 лютого.

Нагадаємо, мешканця селища Новоолексіївка Херсонської області Едема Бекірова затримали російські силовики на в’їзді в окупований Крим вранці 12 грудня 2018 року. Відомо, що він прямував до Криму для відвідування 78-річної матері та родичів. Пізніше його доставили в будівлю ФСБ Росії в Сімферополі.

Українські Національні Новини

Політика