khrystyianske-mistechko-na-zakhidnomu-berezi-richky-yordan-molytsia-za-myr-v-hazi

Християнське містечко на Західному березі річки Йордан, молиться за мир в Газі

 • 24673 переглядiв

Ізраїльсько-хамаська війна продовжується, тому в осередку палестинських християн, що проживають у громадах на Західному березі річки Йордан, замість казкових вогнів та святкового ринку, запанувала тиша. Цього року члени християнської громади моляться за мир і оплакують загиблих, передає УНН із посиланням на France24.

Деталі

Над вулицях Забабде, палестинського містечка поблизу Дженіна, де більшість населення складається з християн, наразі панує незвична тиша.

Як ми можемо святкувати? Люди не відчувають свята — вони втратили друзів і родичів у Газі

– сказала 76-річна Назерія Юсеф Деабі. 

Жінка все життя прожила в Забабде і, як зазначається, ніколи не знала такої похмурої атмосфери.

На тихих вулицях Забабде магазин різдвяних прикрас Габі Хадара наповнений непроданими святковими товарами — мішурою, повними коробками дрібничок і понад 20 пластикових ялинок.

Цього року не куплено жодного дерева. 55-річний англіканський християнин зараз у боргах і не може платити орендну плату. Йому довелося сказати своїм дітям, щоб вони не чекали великих подарунків.

Мій 16-річний син розуміє. Він сказав мені, що йому не потрібні нові кросівки цього Різдва — він може обійтися старими

- сказав Хадар.

В тунелях Гази знайшли п’ять тіл ізраїльських заручників ХАМАС25.12.23, 09:25

Незважаючи на обставини, деякі богослужіння відбулися, - 50-річний отець Еліас Таббан очолив урочисту месу в католицькій церкві Відвідин.

Сотні палестинських християн стояли на лавах і співали, демонструючи єдність, у той час як стовбури ладану піднімалися над церквою.

Свято Різдва було затьмарене "гуркотом зброї" в Газі, про що казав Папа Франциск у Месі, яка відбулася в базиліці Святого Петра у Ватикані, згадуючи також затяжну війну рф проти України.

Нагадаємо

Папа Римський Франциск вже підписав заяву про відставку, яка буде використана у випадку, якщо проблеми зі здоров’ям завадять йому виконувати свої обов’язки.

Вифлеєм відмовився проводити урочистості до Різдва через війну в секторі Газа24.12.23, 17:58

Ігор Тележніков

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У НБУ очікують інфляцію у грудні близькою до поточного рівня

     • 56893 переглядiв