ukenru
khotiv-vtekty-do-okupantiv-pravookhorontsi-zatrymaly-kolaboranta-yakyi-stezhyv-za-zsu-pid-chas-okupatsii-kharkivshchyny

Хотів втекти до окупантів: правоохоронці затримали колаборанта, який стежив за ЗСУ під час окупації Харківщини

 • 22978 переглядiв

Колабораціоніста з Харківщини, який допомагав російському агресору, фіксуючи місця дислокації українських військ та допомагаючи на російських блокпостах, затримали під час спроби втечі на окуповану територію, йому загрожує до 12 років ув'язнення.

Правоохоронці затримали колаборанта з Харківщини, який намагався втекти до тимчасово окупованих регіонів України. Про це повідомляє пресслужба Служби безпеки України, пише УНН.

Деталі 

За матеріалами справи, зловмисником виявився мешканець Харківщини, який під час боїв за обласний центр співпрацював з агресором.

Фігуранта затримали при спробі втекти на тимчасово окуповані території. Там він сподівався уникнути правосуддя.

На підставі зібраних доказів зловмиснику повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

На підставі зібраних доказів зловмиснику повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору) та ч. 2 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, рух, переміщення або розміщення ЗСУ, вчинене в умовах воєнного стану)

- резюмували в СБУ. 

Наразі затриманий перебуває під вартою. Йому загрожує 12 років тюрми.

У Херсоні колаборантці загрожує 15 років за незаконну "паспортизацію" та сприяння депортації українців07.03.24, 06:09 • [views_0]

Доповнення 

Слідчі встановили, що під час окупації Харківщини фігурант добровільно обходив фронтову територію області, де фіксував місця зосередження особового складу та військової техніки ЗСУ.

Усю отриману інформацію він передавав командуванню окупаційних угруповань рф, які воювали на Ізюмському напрямку.

Крім цього, після захоплення частини регіону, загарбники залучали свого поплічника до чергування на російських блокпостах. Там він допомагав агресору виявляти учасників руху опору, які діяли на території області.

Окрім того, володіючи інформацією про українських патріотів-односельчан, він "здавав" їх загарбникам під час зупинки автомобілів на ворожих блокпостах.

Нагадаємо

Служба безпеки України затримала агента фсб рф, чинного українського військовослужбовця, який намагався смертельно отруїти командирів підрозділів Збройних Сил України у Запорізькій області.

Володимир Омельченко

Війна