khorvatiya-gotova-priymati-na-likuvannya-poranenikh-ukrayinskikh-viyskovikh

Хорватія готова приймати на лікування поранених українських військових

 • 363423 переглядiв

КИЇВ. 24 жовтня. УНН. Заступниця голови Верховної Ради України Олена Кондратюк повідомила у Facebook, що Хорватія готова приймати на лікування та реабілітацію поранених українських військових, інформує УНН.

Цитата

"Дружня Хорватія готова приймати на лікування та реабілітацію поранених українських захисників і захисниць! Щиро вдячні Хорватії за допомогу у військовій та гуманітарній сферах. З початку вторгнення Хорватія виділила на потреби України понад 40 млн дол. у вигляді гуманітарних та військових вантажів і прихистила у себе понад 22 тисячі українців", – написала Кондратюк.

Деталі

У межах першого парламентського саміту міжнародної Кримської платформи, який розпочався у хорватському Загребі, Олена Кондратюк зустрілася з міністром ветеранів Республіки Хорватія Томо Медведом.

"У розмові з паном Медведом ми зосередилися на дуже цінному для України та унікальному хорватському досвіді піклування про учасників та учасниць бойових дій. Це ціла комплексна державна політика щодо лікування, протезування, фізичної і психологічної реабілітації, адаптації та соціалізації ветеранів війни та осіб з інвалідністю. Це також система пільг для родин військовослужбовців", – зазначила голова ВР.

Вона додала, що Мінветеранів Хорватії та України активо співпрацюють між собою та обмінюються досвідом.

"Ситуація на фронті в Україні дуже складна. Ми маємо гостру потребу в лікуванні та реабілітації закордоном поранених воїнів ЗСУ і тут ми не обійдемося без допомоги дружньої Хорватії. У Хорватії відкрито два нових сучасних центри реабілітації ветеранів потужністю 600 ліжок на день. Ми домовилися, що тут можуть проходити програми реабілітації та відновлення українські захисники і захисниці", – написала Кондратюк.

Нагадаємо

Цього тижня вдалося евакуювати та доправити на спеціалізоване лікування ще 22 пацієнтів, яких прийняли у медичних закладах Німеччини, Нідерландів, Данії та Норвегії.

Українські Національні Новини

Наші за кордоном

    Популярні

    Новини по темі

    Банк року: IBOX BANK отримав міжнародну відзнаку Go Global Award 2022

     • 525575 переглядiв

    Очільнику Рахункової палати повідомили про підозру

     • 767916 переглядiв