ukenru
kholodnitskiy-rozpoviv-koli-zyavlyatsya-novi-spravi-schodo-nezakonnogo-zbagachennya

Холодницький розповів, коли з'являться нові справи щодо незаконного збагачення

 • 10647 переглядiв

КИЇВ. 24 квітня. УНН. У Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі стурбовані рішенням Конституційного суду щодо скасування статті про незаконне збагачення. Про це повідомив голова САП Назар Холодницький на слуханнях Комітету ВР України з питань запобігання і протидії корупції, а також розповів, коли чекати нових справ щодо незаконного збагачення, передає УНН.

"Ми вкрай стурбовані рішенням Конституційного суду про скасування статті про незаконне збагачення. Треба визнати, що рішення суду є кінцевим і не підлягає оскарженню, і ми його виконали… Я сподіваюсь, що нова стаття буде дотримуватися усіх норм, хоча і стаття, яка діяла, не порушувала ні презумпцію невинуватості, ні обов’язок доказування", - зазначив Холодницький.

Він додав, що нові справи почнуться після того, як стаття у новій редакції почне діяти.

"Усі справи щодо незаконного збагачення, які ми розслідували, усі турецькі віли, іспанські, французькі маєтки, необґрунтований кеш, всі не пояснювані автомобілі, тепер фактично легалізовані", - додав Холодницький.

Нагадаємо, НАБУ і САП було порушено 106 кримінальних проваджень за ознаками злочину, передбаченого за незаконне збагачення. 

27 березня Конституційний суд України скасував статтю Кримінального кодексу про незаконне збагачення. У результаті чого усі справи, які були порушені за цією статтею – скасовані. 

Як повідомляв УНН, нещодавно робоча група при Комітеті ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності затвердила редакцію статті Кримінального кодексу про незаконне збагачення. 

Українські Національні Новини

Політика