khoche-pobuduvaty-pidvodnyi-tunel-z-rosii-u-krym-kytaisku-kompaniiu-vnesly-do-pereliku-mizhnarodnykh-sponsoriv-viiny

Хоче побудувати підводний тунель з росії у Крим: китайську компанію внесли до переліку міжнародних спонсорів війни

 • 32888 переглядiв

Національне агентство з питань запобігання корупції назвало Китайську корпорацію залізничного будівництва спонсором міжнародної війни за поточні проекти в росії, включаючи ймовірний таємний план будівництва підводного тунелю, що з'єднує рф з окупованим Кримом.

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло китайську компанію China Railway Construction Corporation, яка за даними ЗМІ, визначена генпідрядником будівництва підводного тунелю, який має з’єднати росію з окупованим Кримом до переліку міжнародних спонсорів війни, пише УНН.

Деталі

"Китайська China Railway Construction Corporation (CRCC) і досі продовжує працювати в російській федерації, будуючи метро, мости та автомагістралі. Це стало підставою для внесення компанії до переліку міжнародних спонсорів війни Національним агентством з питань запобігання корупції", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що компанія друга найбільша державна будівельна компанія у Китаї, яка займається будівництвом залізничної інфраструктури в Китаї, зокрема автомагістралей, тунелів, мостів, швидкісних шосе, аеропортів, портів тощо.

У НАЗК зазначають, що компанія вже 6 років працює в росії. У 2017 році російський підрозділ компанії підписав контракт на будівництво трьох станцій Великої кільцевої лінії Московського метрополітену: "Аміньєвське шосе", "Мічурінський проспект" та "Проспект Вернадського". У грудні 2021 року відбулося їх відкриття. У цьому ж році компанія розпочала будівництво Транскордонної канатно-підвісної дороги через річку Амур між містами Благовіщенськ (рф) та Хейхе (Китай) з пасажирським терміналом.

Також дочірня компанія China Railway Construction Corporation International підписала низку договорів низку договорів на ремонт автомагістралей.

Крім того, за повідомленням міжнародних ЗМІ, наприкінці жовтня 2023 року керівництво росії та Китаю таємно обговорило плани будівництва підводного тунелю, який має з’єднати росію з окупованим Кримом. Генпідрядником будівництва тунелю під Керченською протокою стане компанія CRCC.

"Компанія CRCC з забезпечує технологічні спроможності агресора, продовжує активно підтримувати економіку росії і, відповідно, спонсорувати агресію проти України. Спроб засудити війну росії проти України з боку керівництва компанії не було", - додають в НАЗК.

Нагадаємо

Як повідомляло Washington Post з посиланням на представників України, російські та китайські бізнесмени, пов’язані з урядом, таємно обговорюють будівництво підводного тунелю для з’єднання території рф з окупованим Кримом. Згідно іншої інформації, отриманої американським виданням, в окупованому Криму начебто вже створено російсько-китайський консорціум для можливого будівництва тунелю

Павло Башинський

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    СБУ оголосила в розшук російського олігарха Фрідмана

     • 28321 переглядiв