khersonschina-zmi-opublikuvali-suputnikove-foto-znischenogo-zsu-pontonnogo-mostu-poblizu-dariyivki

Херсонщина: ЗМІ опублікували супутникове фото знищеного ЗСУ понтонного мосту поблизу Даріївки

 • 233043 переглядiв

КИЇВ. 6 вересня. УНН. Супутник Planet Labs зафіксував знищений понтонний міст у районі села Даріївка Херсонської області, який російські окупанти використали для перетину річки Інгулець. На супутникових знімках за 5 вересня, які є у розпорядженні проекту Радіо Свобода «Схеми», також помітні значні пошкодження самого Даріївського мосту, поряд з яким окупанти звели понтонну переправу, передає УНН.

Деталі

Про успішні операції ЗСУ на південному напрямку, у тому числі, про знищення цієї переправи напередодні повідомило українське оперативне командування «Південь».

«Ракетно-артилерійськими підрозділами виконано 370 вогневих завдань з ураження підрозділів протиповітряної оборони ворога, районів зосередження сил і засобів, станцій радіоелектронної боротьби та понтонних переправ поблизу Даріївки і вздовж Каховської ГЕС», – йшлося у повідомленні ОК «Південь», опублікованому в ніч проти 6 вересня.

На супутниковому знімку Planet Labs окрім зруйнованого поруч понтонного та пошкодженого Дар'ївського мостів можна побачити пошкодження будівлі біля річкового причалу, де з початку повномасштабного вторгнення росії стоїть неідентифіковане судно.

Приблизно за 250 метрів від переправи супутник також зафіксував скупчення російської військової техніки та велику кількість окопів.

26 серпня Збройні сили України заявили, що «зупинили експлуатацію» Даріївського мосту на Херсонщині. Це міст через річку Інгулець біля села Дар'ївка Херсонської області на автодорозі E58.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    У Польщі підрахували українських учнів у школах

     • 174071 переглядiв

    Верховний Суд остаточно заборонив діяльність "Партії Шарія"

     • 140612 переглядiв