ukenru
kharkivskiy-babak-vischun-timko-opinivsya-pid-okupatsiyeyu-rf

Харківський бабак-віщун Тимко опинився в окупації рф

 • 175818 переглядiв

КИЇВ. 4 травня. УНН. Харківський бабак Тимко, який щороку передбачав українцям погоду на весну, опинився в російській окупації. Про це повідомляє УНН із посиланням на Суспільне.

Деталі

Разом з Тимком в окупації рф перебувають до 38 інших бабаків, які живуть на біостанції Харківського національного університету імені Каразіна на території Великобурлуцької громади.

"Бабаки наші зараз в окупації всі. Нестерівка (Великобурлуцька громада - ред.), з першого дня війни там у нас вийшла повна окупація", — сказав завідувач лабораторії екології університету Володимир Грубник.

За останніми даними, які Грубник отримав минулого тижня, усі бабаки живі. Наразі їм найбільше загрожують місцеві собаки, яких покинули люди під час евакуації. Тварини позбивались у вовчі зграї та намагаються з’їсти бабаків.

"Минулого тижня дивом відбили бабаків, які живуть у клітках. Чотири собаки витягують клітку з-під шеда (конструкція, в якій стоїть клітка — ред.), і ще два собаки намагаються розірвати саму клітку, щоб дістатися звіра і зжерти його", – розповів Грубник.

Також він додав, що наразі відпустити бабаків на волю не можна, оскільки вони не зможуть самостійно вижити у полі.

Нагадаємо

Відомий харківський кіт Степан та його власниця через вторгнення рф евакуювалися до Франції.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП