ukenru
kharchuvannyam-ditey-u-stolichnikh-shkolakh-zadovolena-lishe-tretina-batkiv

Харчуванням дітей у столичних школах задоволена лише третина батьків

 • 15832 переглядiв

КИЇВ. 4 квітня. УНН. Дві третини батьків не задоволені організацією харчування їх дітей у київських школах. Про це свідчать результати опитування, проведеного КНП "Освітня агенція міста Києва", передає УНН.

За даними опитування, 20% батьків вважають, що за рік (2017-2018) якість харчування дітей у столичних школах погіршилася. При цьому, 53,3% батьків переконані, що якість харчування залишилася без змін, ще 26,8% - що покращилася.
Крім того повідомляється, що обслуговуванням шкільної їдальні/буфету не задоволені 17,3% опитаних батьків, цінами - 20,6%, якістю - 35,9%, асортиментом - 43,6%.

46,8% батьків вважають, що страви у шкільних їдальнях/буфетах одноманітні, 25% нарікають на н достатню кількість овочів у меню, ще 16% - на малі порції та 25,6% на малий вміст натуральних продуктів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За останні чотири роки кількість отруєнь українських школярів зросла у 17 разів 

Участь у опитуванні взяли 16 тис. респондентів. Серед них 6% батьків, діти яких навчаються у 10-11 класі, 31% - у 5-9 класі та 63% - це батьків вихованців 1-4 класів. Метод дослідження - онлайн анкетування.

Як писав УНН, у Києві хочуть реформувати систему організації харчування в школах. Для цього депутати Київської міської ради розробили проект рішення, яким пропонується позбавити приватні фірми права поставляти шкільні обіди.
Депутати запропонували створити у кожному районі столиці комунальні підприємства — їдальні, які й уповноважити на харчування дітей

У такій ініціативі вбачають спробу монополізації шкільного харчування в столиці.

А за словами нардепа Сергія Тригубенка, новоутворені КП можуть бути всього лише “прокладками” між постачальниками продуктів та навчальними закладами. І це не гарантуватиме безпечності та більш високої якості шкільних обідів

Українські Національні Новини

Суспільство