ukenru
khabar-15-tisyach-dolariv-za-vpliv-na-rishennya-na-kmda-choloviku-povidomleno-pro-pidozru

Хабар 15 тисяч доларів за вплив на рішення на КМДА: чоловіку повідомлено про підозру

 • 25126 переглядiв

КИЇВ. 18 червня. УНН. У Києві повідомили про підозру чоловіку, який вимагав хабар у розмірі 15 тисяч доларів за вплив на рішення КМДА щодо поновлення договору оренди земельної ділянки. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Офісу Генерального прокурора.

"…громадянину повідомлено про підозру у зловживанні впливом (ч. 3 ст. 369-2 КК України). За даними слідства, чоловік за 15 тис. доларів США пообіцяв підприємцю використати свої особисті зв’язки з чиновниками КМДА та депутатами Київради для поновлення договору оренди земельної ділянки у Голосіївському районі столиці", - сказано у повідомленні.

Зазначається, що у ході проведення контролю за вчиненням злочину задокументовано одержання першої частини неправомірної вигоди у розмірі 5 тис. доларів США. У середу, 17 червня 2020 року, після передачі 10 тис. доларів США - другої частини хабара, його затримано.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу, встановлюються інші особи, які можуть бути причетними до вчинення злочину.

Нагадаємо, у Києві затримали чоловіка, який вимагав 15 тисяч доларів хабаря за вплив на прийняття рішення КМДА та Київрадою щодо поновлення договору оренди земельної ділянки.

Українські Національні Новини

Київ