kerivnyka-prykordonnoi-politsii-rumunii-zvilneno-pislia-toho-yak-zasudzhenyi-mer-vtik-iz-krainy

Керівника прикордонної поліції Румунії звільнено після того, як засуджений мер втік із країни

 • 24217 переглядiв

Голова прикордонної поліції Румунії Віктор Штефан Іваску був звільнений після того, як мер міста Бая-Маре Каталін Керекеску, засуджений за хабарництво, втік з країни за кілька годин до винесення йому вироку.

Міністерство внутрішніх справ Румунії оголосило про звільнення керівника прикордонної поліції Віктора Штефана Івашку - рішення прийнято після того, як мер міста Бая-Маре Кателін Черечеш втік з Румунії за кілька годин до того, як суд виніс йому вирок. Про це повідомляє УНН із посиланням на Ziua de Cluj та Euractiv.

Деталі

Генеральний інспектор прикордонної поліції Віктор Штефан Іваску був звільнений з посади за власним бажанням. Замість нього призначено нового керівника поліцейської інспекції округу Марамуреш. Також МВС Румунії вирішило замінити керівництво Повітової служби охорони (Головного управління внутрішньої охорони) м. Марамуреш. Контрольний орган міністра має здійснити перевірку в інспекції прикордонної поліції Сігетул-Мармація, зокрема на пункті пропуску Петеа, де засудженому меру Бая-Маре Каталіну Черечешу вдалося втекти з країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Київщині ДБР викрило керівництво військової частини на багатомільйонних махінаціях з продовольством

Довідка

Мер міста Бая-Маре Кателін Черечеш втік у п'ятницю, за кілька годин до того, як його мали засудити до п'яти років ув'язнення за хабарництво. Виїжджаючи на таксі, він показав прикордонникам посвідчення особи свого двоюрідного брата.

Перед звільненням Івашку стверджував, що фотографій, зроблених на перетині кордону, недостатньо для остаточного встановлення особи тих, хто перетинає кордон.

Він не зміг пояснити, як прикордонник переплутав Черечеша з його двоюрідним братом, який живе в Німеччині. Фотографії, опубліковані місцевими ЗМІ, показують помітну різницю у зовнішності між ними. Прикордонна служба наполягала на фізичній схожості, але підкреслила, що це не виправдовує нездатність офіцера розпізнати невідповідність у пред’явленому документі, що посвідчує особу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через сильний снігопад у Румунії перекинувся пасажирський автобус, 16 постраждалих

Ігор Тележніков

Новини Світу

Популярні

Новини по темі

У небі над Дніпропетровщиною збили ворожий дрон

 • 25635 переглядiв

Уряд призначив голову Держагентства водних ресурсів

 • 25827 переглядiв