ukenru
kerivnitstvo-rf-nakazalo-znischuvati-bud-yaki-dokazi-zlochiniv-svoyeyi-armiyi-v-ukrayini-rozvidka

Окупанти знищують докази злочинів: у Маріуполі зафіксовано 13 мобільних крематоріїв – розвідка

 • 137634 переглядiв

КИЇВ. 13 квітня. УНН. Після широкого міжнародного розголосу геноциду українського народу в Бучі Київської області російські окупанти почали використовувати в Україні мобільні крематорії, щоб приховати свої злочини. Про це повідомляє УНН із посиланням на Головне управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України.

Деталі

Зокрема, у Маріуполі зафіксовано 13 мобільних крематоріїв для зачистки вулиць від тіл загиблих цивільних жителів. Всіх потенційних свідків звірств окупанти намагаються ідентифікувати через фільтраційні табори та знищити.

Воєнна розвідка України неодноразово зафіксувала факти використання мобільних крематоріїв на території Чернігівської області. Є факти роботи мобільного крематорію і в Новоайдарі Луганської області.

Також окупанти використовують мобільні крематорії для знищення тіл російських військових, щоб приховати реальні втрати на війні проти України та не платити компенсації сім’ям загиблих.

Дії російської армії підпадають під визначення “геноцид” відповідно до конвенції про запобігання злочину геноциду та покарання за нього та статті 6 римського статуту міжнародного кримінального суду. 

Нагадаємо

Центр протидії дезінформації при РНБО України заявив, що мобільні крематорії, які під час вторгнення рф везла в Україну, було призначено не для російських солдатів.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП