ukenru
kerivnitstvo-radi-zbirayetsya-pratsyuvati-u-rye-nad-posilennyam-sanktsiy-proti-rosiyi

Керівництво Ради збирається працювати у РЄ над посиленням санкцій проти Росії

 • 9006 переглядiв

КИЇВ. 24 жовтня. УНН. Українська делегація під час Європейської конференції глав парламентів країн членів Ради Європи у Страсбурзі збирається працювати над зміцненням міжнародної коаліції з протидії агресору, збереженням і посиленням режиму міжнародних санкцій проти РФ. Про це повідомила заступниця голови Верховної Ради Олена Кондратюк, яка перебуває на заході у складі делегації України на чолі зі спікером парламенту Дмитром Разумковим, повідомили УНН в Інформаційному управлінні Апарату ВР.

"У нашої делегації буде багато зустрічей і переговорів. Працюватимемо над зміцненням міжнародної коаліції з протидії агресору, збереженням і посиленням режиму міжнародних санкцій проти РФ, остаточним поверненням в Україну усіх незаконно утримуваних агресором заручників і в’язнів сумління", - вказала Кондратюк.

Вона висловила переконання, що Рада Європи і ПАРЄ мають відновити свій авторитет шляхом повернення до власних цінностей, що лягли в основу створення і діяльності цієї організації.

"Це не лише повага до прав людини і демократичних свобод, але й верховенство права і справедливості, принципи добросусідства і мирного співіснування", - зауважила віце-спікерка українського парламенту.

У цьогорічній конференції глав парламентів країн членів Ради Європи беруть участь близько 60 глав парламентів та 300 делегатів, в тому числі парламентська делегація України.

"Це традиційний європейський саміт лідерів парламентів країн-членів Ради Європи, країн-партнерів, країн-спостерігачів і сусідніх країн, а також голів інших міжнародних асамблей", - зазначила Кондратюк.

Нагадаємо, в уряді розповіли, як Україна захищатиме свої інтереси в ПАРЄ після повернення Росії.

Українські Національні Новини

Політика