ukenru
kerivnika-tovaristva-pidozryuyut-v-organizatsiyi-nesanktsionovanogo-zvalischa-lvivskogo-smittya-na-vinnichchini

Керівника товариства підозрюють в організації несанкціонованого звалища львівського сміття на Вінниччині

 • 12643 переглядiв

КИЇВ. 13 січня. УНН. Директору товариства з обмеженою відповідальністю повідомлено про підозру за забруднення земель Львівським сміттям. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу Вінницької обласної прокуратури.

"Слідчими слідчого управління Головного управління Національної поліції у Вінницькій області повідомлено про підозру жителю Вінницької області, який організував незаконне складування на території області побутових відходів, завезених з міста Львова", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що за версією слідства директор Товариства достовірно знаючи, що на підприємстві відсутня дозвільна документація на здійснення операцій у сфері поводження з відходами, а також усвідомлюючи, що земельна ділянка, яка перебувала у його користуванні не є місцем видалення відходів, у липні 2020 року прийняв та розмістив на земельній ділянці поставлені з міста Львова побутові відходи орієнтовною масою 180 тонн.

"Проведеними у кримінальному провадженні експертизами встановлено, що внаслідок таких дій засмічено важкими металами, нітритами, фосфатами, амонієм сольовим, сульфатами земельну ділянку площею 800 квадратних метрів", - зазначається в повідомленні.

Зауважується, що дії правопорушника кваліфіковано за ч. 1 ст. 239 КК України - забруднення або псування земель речовинами, відходами чи іншими матеріалами, шкідливими для життя, здоров'я людей або довкілля, внаслідок порушення спеціальних правил, якщо це створило небезпеку для життя, здоров'я людей чи довкілля.

Як повідомлялося, на Вінниччині виявили захоронення львівського сміття.

Додамо, що під носом у Бондаренка і Олійника Дніпропетровщину завалюють львівським сміттям.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП