ukenru
katastrofa-v-metro-u-meksitsi-26-lyudey-zaginuli-cherez-defekti-konstruktsiyi

Катастрофа в метро у Мексиці: 26 людей загинули через "дефекти конструкції"

 • 18636 переглядiв

КИЇВ. 17 червня. УНН. Попередній звіт про смертоносне обвалення естакади метро в Мехіко в минулому місяці показав, що катастрофа була спровокована недоліками в конструкції. Про це повідомляє BBC, передає УНН.

Деталі

Катастрофа сталася 3 травня близько 22:00 за місцевим часом біля станції Olivos на 12-й лінії метро на південному сході міста.

Голова міського відділу громадських робіт Хесус Естева сказав, що в будівельних матеріалах і конструктивних опорах вздовж лінії були виявлені недоліки.

Під час розслідування норвезький аудитор DNV виявив шість недоліків в його конструкції. До них належать відсутні болти на деяких балках і незавершене або погано виконане зварювання. Також фахівці виявили деформації і тріщини в опорних балках секції, що обрушилася.

Мер Мехіко Клаудія Шейнбаум повідомила, що буде створена спеціальна команда для ремонту і укріплення лінії метро.

Вона зіткнулася з критикою з приводу технічного обслуговування лінії. Місцева профспілка заявила, що її попередження ще до аварії про небезпеку було проігноровано владою міста.

В результаті інциденту загинули 26 людей і почалися акції протесту в мексиканській столиці.

Це також чинило тиск на союзників президента Андреса Мануеля Лопеса Обрадора і на мексиканського мільярдера Карлоса Сліма, найбагатшої людини в Латинській Америці, чия будівельна фірма Grupo Carso брала участь в будівництві ділянки залізничної лінії, що обрушилася.

У найближчі місяці з'являться нові звіти про катастрофу. Так, ще два звіти DNV будуть опубліковані в липні і серпні.

Доповнення

Метро Мехіко — один з найбільших метрополітенів в Північній Америці. Населення столиці Мексики перевищує 9 млн осіб.

Українські Національні Новини

Новини Світу