ukenru
karantinni-8-tisyach-shmigal-nazvav-sumu-yaku-vzhe-viplatila-derzhava

“Карантинні” 8 тисяч: Шмигаль назвав суму, яку вже виплатила держава

 • 13156 переглядiв

КИЇВ. 13 січня. УНН. Станом на 13 січня держава компенсувала понад 4 мільярди гривень найманим працівникам та ФОПам, діяльність яких підпадає під заборону у період посиленого карантину у січні. Про це на засіданні Кабінету міністрів повідомив Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, інформує УНН.

“Держава вже компенсувала більше 4 мільярдів гривень за різними програмами допомоги під час даних виплат у грудні місяці. І вони будуть завершені даного місяця — січня. Старт посиленого карантину з 8 січня — найбільш оптимальна дата, адже це період, коли є можливість не допустити поширення вірусу після свят та розірвати ланцюг захворюваності, який потенційно утворився під час відповідних святкувань через високу мобільність населення в цей період", - заявив глава уряду.

Нагадаємо, що з 21 грудня в Україні почалися виплати "карантинних" 8 тисяч гривень. Майже 300 тис. заявок на отримання допомоги у зв’язку з майбутнім посиленням карантинних заходів мало бути задоволено до кінця тижня. Це понад 90% усіх заявок, які надійшли за минулий тиждень через додаток “Дія”.

Українські Національні Новини

Політика