"Капуста містить речовини, які підсилюють здатність печінки очищувати організм від різного роду токсинів. При жуванні капусти утворюється речовина сульфорафан, яка є чудовим детоксом і захищає організм від системних запалень, прискореного старіння, розвитку раку", - зазначила дієтолог.
При цьому вона додала, що не менш корисною є і морква. Вона містить бета-каротин, який дуже цінний для слизових оболонок та шкіри, а також – для очей і мозку. У той же час, за її словами, гарбуз містить альфа-каротин, який захищає серце, судини і нервову систему, тому всі зимові овочі навіть при зберіганні залишаються дуже корисними.
Нагадаємо, денна норма солі для здорової людини не має перевищувати 5 грамів, у людей із хронічними хворобами сіль треба звести до мінімуму або взагалі відмовитися.
Нездорове харчування щорічно забирає життя 11 мільйонів людей, стверджують вчені.