ukenru
kanada-prezentuie-plan-bezkoshtovnoi-farmatsevtychnoi-dopomohy-shchodo-kontratseptyviv-ta-likiv-vid-diabetu

Канада презентує план безкоштовної фармацевтичної допомоги щодо контрацептивів та ліків від діабету

 • 61786 переглядiв

Уряд Канади оголосив про плани забезпечити безкоштовний доступ до контрацептивів та ліків від діабету для мільйонів канадців в рамках першого етапу національної ініціативи з універсальної фармацевтичної допомоги.

В Торонто відбулася презентація плану уряду щодо безкоштовної фармацевтичної допомоги. Ініціатива спрямована на забезпечення доступу до контрацепції та ліків від діабету для всіх. Про це повідомляє Уряд Канади, передає УНН.

Деталі

Віце-прем’єр-міністр і міністр фінансів Христя Фріланд та міністр психічного здоров’я та залежностей Яара Сакс зібралися у центрі Торонто, щоб оголосити важливий крок у напрямку справедливості та доступності у сфері охорони здоров’я.

Вони представили план уряду щодо запровадження першого етапу національної універсальної фармацевтичної допомоги.

Ця ініціатива, яка стане частиною майбутнього бюджету на 2024 рік, має на меті усунення перешкод для доступу до більшості рецептурних контрацептивів і ліків від діабету.

Жінки повинні мати свободу вирішуватb. Наш план зробити звичайні контрацептиви безкоштовними, як-от протизаплідні таблетки та внутрішньоматкові спіралі, і навіть екстрену контрацепцію, означатиме, що для дев’яти мільйонів канадських жінок свобода вибору буде справді "вільною". І це означає, що більше канадських жінок матимуть свободу вибору щодо свого тіла та життя

– заявила Христя Фріланд.

Додамо

Цей крок дозволить понад дев’яти мільйонам жінок мати кращий доступ до засобів контрацепції, незалежно від їх платоспроможності. Крім того, понад 3,7 мільйонам канадцям буде надано покращений доступ до необхідних медикаментів, таких як інсулін.

Канада припинить експорт зброї до Ізраїлю 20.03.24, 01:22 • [views_0]