kamishin-zayaviv-pro-vikhid-na-seriyne-virobnitstvo-ukrayinskikh-shakhediv

Камишін заявив про вихід на серійне виробництво "українських "Шахедів"

 • 33473 переглядiв

КИЇВ. 16 листопада. УНН. Україна перейшла до серійного виробництва вітчизняного продукту, якщо говорити про “українські “Шахеди”. Про це, як передає Forbes, під час щорічних зборів Європейської Бізнес Асоціації заявив міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін, пише УНН.

Цитата

“Починаючи з того, що називають “українським “Шахедом”, ми не кажемо назву цього продукту, але вийшли на серійне виробництво його, і зараз виробляємо десятки на місяць, продовжуючи багатьма іншими позиціями, які ми раніше виробляли зовсім мало, а зараз маємо пристойні цифри”, - запевнив міністр.

Деталі

Він додав, що у Мінстратегпромі працюють над десятикратним зростанням виробництва на оборонних підприємствах.

Водночас Камишін зауважив, що йдеться не про інтеграцію бізнесу з “Укроборонпромом”, адже держзаводи працюють, а інвестори розвивають приватний сектор.

“Сьогодні чимало дронових компаній побачили можливість на одному з державних заводів знайти ті ресурси, які вони не можуть знайти самі собі окремо”, - пояснив міністр.

Прикладом співпраці держави й приватного сектору Камишін називає випадки, коли сервісний центр на держзаводі допомагає приватним невеликим дроновим компаніям.

“У цьому плані “український “Шахед” з’явився саме на державному заводі”, - зауважив міністр.

Нагадаємо

АТ "Українська оборонна промисловість" та німецький оборонний концерн Rheinmetall утворили спільне підприємство, що буде займатися обслуговуванням та ремонтом західної техніки та локалізацією виробництва провідних зразків техніки німецького концерну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міноборони прагне, щоб 100% забезпечення ЗСУ було українського виробництва

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Байден вдруге назвав Сі Цзіньпіна "диктатором"

     • 73093 переглядiв

    Блокада польських перевізників на кордоні: ЄС застеріг Польщу

     • 83023 переглядiв