ukenru
kabminu-peredali-upravlinnya-nad-energoatomom-ta-ukrgidroenergo

Кабміну передали управління над "Енергоатомом" та "Укргідроенерго"

 • 37754 переглядiв

КИЇВ. 20 січня. УНН. Управління над "Енергоатомом" та "Укргідроенерго" переходить до Кабінету міністрів. Відповідне рішення уряд сьогодні підтримав на засіданні. Про це у своєму Telegram-каналі написав прем‘єр-міністр України Денис Шмигаль, передає УНН.

"За дорученням Президента України управління над “Енергоатомом”, “Укргідроенерго”, Нижньодністровською ГЕС та трьома теплоелектроцентралями переходять безпосередньо до Кабінету міністрів. Відповідне рішення уряд сьогодні підтримав на засіданні. Воно стосується виконання Третього енергопакету ЄС у частині розмежування операторів системи передачі, виробників та постачальників електричної енергії", - написав Шмигаль.

Він зазначив, що водночас Мінекономіки, Міненерго та Мінфін повинні розробити рішення про передачу в управління Міненерго державних компаній “Укренерго”, “Магістральні газопроводи України” та ДП “Оператор ринку”, що сприятиме подальшій інтеграції України до європейського співтовариства.

Нагадаємо, у Міненерго заявляли, що “Енергоатом” завалив роботу і спровокував здорожчення електроенергії.

Федерація роботодавців України поскаржилася на різкий стрибок цін на електроенергію для промисловості. Причиною тому стали зволікання "Енергоатому" з ремонтом енергоблоків АЕС і неможливість дати необхідну споживачам потужність до зимового періоду.

Українські Національні Новини

Політика