ukenru
kabmin-vidiliv-555-mln-grn-na-pogashennya-zaborgovanosti-pered-agrariyami

Кабмін виділив 555 млн грн на погашення заборгованості перед аграріями

 • 15418 переглядiв

КИЇВ. 26 травня. УНН. Уряд розпочав фінансування бюджетної програми “Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників” у 2020 році, направивши понад пів мільярда грн на погашення заборгованості перед аграріями за 2019 рік. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Кабміну.

"Уряд розпочав фінансування бюджетної програми "Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників" у 2020 році за напрямом "Часткова компенсація вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Мінекономіки наказами від 22 травня 2020 року затвердило розподіл коштів у розмірі 555 млн грн між уповноваженими банками для перерахування їх на поточні рахунки сільськогосподарських товаровиробників, які придбали техніку та обладнання у жовтні та листопаді 2019 року.

"Всього сума заборгованості за цією програмою складала 564 млн грн, останні 9 млн грн буде затверджено до сплати найближчим часом. Кошти отримають 4 102 аграрії, які за вказаний період придбали 14 756 одиниць техніки та обладнання на загальну суму 2,7 млрд грн", - повідомили в уряді.

Як повідомив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко, число виробників сільгосптехніки з належним рівнем локалізації зросло до 4,5 рази, що сприяло розширенню кількості робочих місць щонайменше на 5 тисяч.

"Очікуваний ефект від фінансування програми у 2020 році: збільшення обсягів реалізації вітчизняної техніки та обладнання на 15%, надходження податків і зборів від учасників програми та суміжних виробництв становитимуть близько 2,34 млрд грн, із яких понад 550 млн грн – податки на фонд оплати праці", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, уряд підтримав постанову про внесення змін до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для фінансової підтримки заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів.

Українські Національні Новини

Економіка