kabmin-sprostyv-protseduru-pryznachennia-pilh-na-oplatu-zhkp-dlia-veteraniv-ta-yikh-simei

Кабмін спростив процедуру призначення пільг на оплату ЖКП для ветеранів та їх сімей

 • 30128 переглядiв

Кабінет міністрів України спростив процедуру призначення пільг на оплату житлово-комунальних послуг для ветеранів війни і членів їх сімей.

Уряд спростив для ветеранів війни і членів їх сімей процедуру призначення пільг на оплату житлово-комунальних послуг. Про це повідомляє Про це повідомляє пресслужба Міністерства соціальної політики, пише УНН.

Чинне законодавство передбачає, що для призначення пільг на житлово-комунальні послуги, пільговик має особисто звернутися до уповноважених органів. Через це українські ветерани війни, які беруть участь у воєнних діях і перебувають на передовій, зіштовхувались з проблемою неможливості оформлення цих пільг, адже не мали змоги звернутися по їх призначення особисто. А отже, ветерани та члени їхніх сімей не мали можливості скористатися соціальними гарантіями, передбаченими державою,

- йдеться у повідомленні.

Деталі

Мінсоцполітики розробило постанову, що спрощує процес, який був ухвалений на засіданні Кабміну 27 грудня. Експериментальний порядок запрацює через 4 місяці після ухвалення.

Зазначається, що цей порядок спрощує процедуру внесення відомостей в Реєстр осіб, які мають право на пільги, та призначення Пенсійним фондом України пільг на оплату житлово-комунальних послуг.

А саме:

  • якщо ветеран війни (особа з інвалідністю внаслідок війни, учасник бойових дій, учасник війни) не може самостійно подати заяву на призначення пільги на ЖКП, – з травня 2024 року це зможуть зробити за нього члени його родини.
  • замість двох що існує окремих можна буде подавати єдину спрощену заяву – про взяття на облік, як пільговика, і про надання пільг.
  • обсяг інформації, яку необхідно зазначити, для призначення пільг зменшиться. Частину інформації Мінсоцполітики та ПФУ отримуватимуть шляхом обміну і взаємодії між інформаційними системами державних органів.
  • передбачено можливість подання спрощеної заяви, крім паперової, також в електронній формі, зокрема, засобами Порталу Дія.

Нагадаємо

Міністерство соціальної політики України запровадило відеоідентифікацію для отримання пенсії, людей закликають заповнити онлайн-форму на веб-порталі Пенсійного фонду та обрати зручний спосіб проведення відеоідентифікації.

Ольга Розгон

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Жнива-2023: в Україні зібрали 79,2 млн тонн нового врожаю

     • 101255 переглядiв

    В Україні затвердили 97% місцевих бюджетів - Мінфін

     • 40562 переглядiв