kabmin-proponuye-stvoriti-mobilizatsiyniy-rezerv-skhvaleno-proekt-zakonu

Кабмін пропонує створити мобілізаційний резерв: схвалено проект закону

 • 657939 переглядiв

КИЇВ. 17 лютого. УНН. Уряд на засіданні схвалив законопроект «Про державні резерви». Формування резервів пропонується проводити за продовольчою, медичною, енергетичною та технічною сферами. Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, передає УНН.

Цитата

«У фокусі уваги уряду пріоритетною роботою залишається посилення національної безпеки в усіх сферах. Той держрезерв, який існував в Україні з 1991 року, дуже довго залишався нащадком радянської системи. Тепер ми пропонуємо докорінно змінити підходи до його роботи. Пропонується створити державний матеріальний резерв і окремо мобілізаційний резерв. Мобілізаційний резерв – це наші запаси, які дозволять швидко розгортати додаткові військові виробництва, ремонт військової техніки, відновлення критичної транспортної інфраструктури, відновлення енергосистеми й таке інше. Формування резервів буде проходити за сферами: продовольча, медична, енергетична та технічна. Головна мета – зробити так, аби наша країна була в будь-який момент часу забезпечена всіма першочерговими речами», – повідомив Шмигаль.

Нагадаємо

Президент України Володимир Зеленський заявив, що військове керівництво отримало завдання створити резерви, щоб захисники мали змогу відновлювати сили після бойових дій.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    На постачання зброї Україні не має бути табу - Зеленський

     • 419035 переглядiв

    У березні уряд проведе індексацію пенсій на 20%

     • 1055872 переглядiв