ukenru
kabmin-pogodiv-ukaz-zelenskogo-schodo-zsu

Кабмін погодив указ Зеленського щодо ЗСУ

 • 17417 переглядiв

КИЇВ. 13 січня. УНН. Кабінет міністрів України на сьогоднішньому засіданні погодив указ Президента України Володимира Зеленського про зміни до положення про проходження громадянами України військової служби у Збройних Силах України. Також у даному документі визначені повноваження Головнокомандувача ЗСУ щодо ухвалення кадрових рішень. Відповідне рішення було ухвалено на засіданні уряду у середу, 13 січня, передає кореспондент УНН.

"Реалізація указу дозволить визначити:

▪️ повноваження Головнокомандувача Збройних Сил України щодо ухвалення кадрових рішень;

▪️ порядок призупинення та продовження військової служби військовослужбовців, які самовільно залишили військові частини місця служби;

▪️ порядок присвоєння військових звань під час проходження військової служби та у запасі;

▪️ повноваження посадових осіб на право присвоєння громадянам військових звань і звільнення з військової служби виходячи зі змін до Дисциплінарного статуту Збройних Сил України", - йдеться у пояснювальній записці до документа.

Зазначається, що проект Указу Президента України "Про внесення змін до Положення про проходження громадянами України військової служби у Збройних Силах України" розроблено на виконання пункту 16.2 "Ефективні Збройні Сили" Розділу 16 "Міноборони" Програми діяльності Кабінету Міністрів України з метою вдосконалення порядку проходження громадянами України військової служби.

Варто відзначити, що згідно пункту 43 документу, включно до звання полковника, тепер зможуть присвоювати Міністр оборони України та Головнокомандувач ЗСУ (крім військовослужбовців, призначення на посади яких здійснюється главою Мінобороони).

Додамо, що згідно з текстом, опублікованим на сайті Кабінету міністрів, мета оборонної реформи - створення та підтримання спроможностей сил оборони, необхідних для стримування збройної агресії, забезпечення стійкості оборони держави, підвищення рівня оперативної сумісності Збройних Сил України та інших військових формувань зі збройними силами держав-членів НАТО і ЄС.

Також пріоритетним є питання розподілу функцій і завдань між органами військового управління Збройних Сил України відповідно до принципів, прийнятих в НАТО.

Нагадаємо, у ЗСУ заявили, що в Україні тривають реформа армії та приведення військ до стандартів НАТО.

Також за словами Президента України Володимира Зеленського, Україна "перебуває на шляху до НАТО".

Українські Національні Новини

Політика