ukenru
kabmin-pidtrimav-stvorennya-natsionalnoyi-antikoruptsiynoyi-strategiyi

Кабмін підтримав створення національної антикорупційної стратегії

 • 12712 переглядiв

КИЇВ. 16 вересня. УНН. Кабінет міністрів підтримав створення національної антикорупційної стратегії на 2020-2024 роки, яку представив голова НАЗК Олександр Новіков. Про це повідомляє кореспондент УНН.

“Минулої середи Національне агентство презентувало національну антикорупційну стратегію. Наразі я хочу лише акцентувати увагу на трьох речах. По-перше, це дійсно інклюзивний документ, розроблений всіма міністерствами, що свідчить про антикорупційну направленість діяльності всіх членів уряду і всіх міністерств. По друге, це унікальний в Україні документ, бо єдиний раз в 2014 році затверджувалась стратегія, це за всю історію України затверджується антикорупційна стратегія. Третє - це економічний ефект. Попередня стратегія за об’єктивними оцінками дала +6% ВВП. Ця стратегія, за нашими розрахунками, зменшить витрати від корупції в розмірі 200 млрд”, - сказав Олександр Новіков.

Уряд підтримав Засади державної антикорупційної політики на 2020-2024 роки з доопрацюванням в одноденний термін.

Нагадаємо, Генеральний прокурор Ірина Венедіктова зазначила, що міжнародним партнерам не потрібно переживати, що щось відбувається з антикорупційними інституціями через ситуацію з керівниками, оскільки ні в кого немає приватної власності на зайняту посаду.

Українські Національні Новини

Політика