ukenru
kabmin-pidtrimav-likvidatsiyu-oblasnikh-upravlin-derzhekoinspektsiyi-i-stvorennya-okruzhnikh

Уряд підтримав ліквідацію обласних управлінь Держекоінспекції і створення окружних

 • 15535 переглядiв

КИЇВ. 9 вересня. УНН. Кабінет міністрів сьогодні підтримав проект постанови реорганізації територіальних органів Державної екологічної інспекції, що передбачає ліквідацію обласних управлінь Держекоінспекції і створення окружних. Про це під час брифінгу після засідання уряду сказав міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Роман Абрамовський, передає кореспондент УНН.

“Сьогодні Кабмін підтримав дві важливі постанови, що стосуються Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України. Ще навесні Кабінетом міністрів було проголосовано постанову щодо утворення Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України. А сьогодні фактично вже завершена трансформація і останнім рішенням був проект постанови щодо зміни назви ключових постанов Кабінету міністрів, які були ухвалені раніше. Це важливий крок для подальшої ефективної роботи Міністерства. Також хочу презентувати ще один проект постанови, який сьогодні був ухвалений, щодо реорганізації територіальних органів Державної екологічної інспекції в рамках проекту по реорганізації і державного екологічного контролю. З тим, щоби ліквідувати обласні управління Державної екологічної інспекції і створити окружні управління”, - сказав Роман Абрамовський.

Він зазначив, що була ліквідована низка управлінь і створені окружні управління в Дніпропетровській, Кіровоградській, Запорізькій, Херсонській, Миколаївській та Одеській областях.

“Натомість регіональні ці територіальні органи будуть сприяти більш ефективному контролю, зменшенню витрат бюджетних коштів на утримання апарату, і ми вважаємо, що з прийняттям закону про Державний екологічний контроль, який зараз зареєстрований у Верховній Раді, їх діяльність буде набагато більш ефективною. І цьому, в тому числі, буде сприяти отака технічна реорганізація цих органів”, - додав міністр.

Нагадаємо, Держекоінспекція з початку року нарахувала понад 177 млн грн збитків за шкоду природі.

Українські Національні Новини

Політика