ukenru
izrayil-zavdav-aviaudariv-po-pozitsiyakh-proiranskikh-sil-u-siriyi-schonaymenshe-40-zagiblikh

Ізраїль завдав авіаударів по позиціях проіранських сил у Сирії - щонайменше 40 загиблих

 • 13010 переглядiв

КИЇВ. 12 січня. УНН. Внаслідок авіаударів Ізраїлю на сході Сирії у районах концентрації проіранських сил (в тому числі "Хезболли") загинули щонайменше дев'ять сирійських солдатів і 31 боєць з інших країн. Це найсмертоносніша атака Ізраїлю на Сирію з 2018 року. Про це повідомляє агенція AFP із посиланням на базований в Лондоні Центр моніторингу за дотриманням прав людини у Сирії, передає DW, інформує УНН.

Зазначається, що всього було 18 атак по кільком цілям у районі, що простягається від сирійського міста Дейр-ез-Зор на сході країни до іракського кордону. Їхніми жертвами стали щонайменше 40 осіб - дев'ять сирійських солдатів і 31 військових-найманців з інших країн (невідомо також, вихідцями з яких країн вони були). Утім відомо, що у цьому регіоні задіяні військові з ліванського шиїтського угруповання "Хезболла" і бригади "Фатіміюн", яка складається з проіранських афганських бойовиків.

За даними глави Центру моніторингу Рамі Абдула Рахмана, ці атаки Ізраїлю стали найсмертоноснішими з червня 2018 року. Тоді внаслідок ударів в тому ж регіоні загинули щонайменше 55 провладних бойовиків, у тому числі іракці та сирійці.

"Ці атаки відбулися через кілька годин після того, як 12 січня були скоєні окремі авіаудари поблизу іракського кордону. Внаслідок них загинули 12 бойовиків, яких підтримує Іран. Спостерігачі заявили, що не змогли ідентифікувати відповідальних за ці атаки", - йдеться у повідомленні.

Вказується, що Ізраїль регулярно здійснює атаки в Сирії, переважно проти цілей, пов'язаних з Іраном. На думку влади Ізраїля, такі атаки є спробою запобігти тому, щоб Іран закріпив позиції на своєму північному кордоні.

"Згідно зі щорічним звітом ізраїльських військових, Ізраїль вразив близько 50 цілей у Сирії у 2020 році", - резюмували у виданні.

Як повідомлялося раніше в УНН, Ізраїль наніс удар по об'єктах "Хезболли" у Сирії.

Українські Національні Новини

Новини Світу