ukenru
izrayil-zakupit-u-ssha-litaki-zapravniki-yaki-mozhut-buti-vikoristani-v-atatsi-na-yaderni-obyekti-iranu

Ізраїль закупить у США літаки-заправники, які можуть бути використані в атаці на ядерні об'єкти Ірану

 • 173895 переглядiв

КИЇВ. 2 вересня. УНН. Ізраїль закупить у США літаки-заправники, які можуть бути використані при можливій атаці на ядерні об'єкти Ірану, повідомила в п'ятницю газета Jerusalem Post, передає УНН.

Деталі

За повідомленням газети, ВПС Ізраїлю підписали контракт на постачання чотирьох літаків-заправників Boeing KC-46 на суму 927,4 млн доларів.

"Чотири нові літаки, які почнуть надходити в 2025 році, повинні замінити старіючий парк заправників Re'em Boeing 707", - йдеться в повідомленні.

Танкери замінять старі, перепрофільовані Boeing 707, які Ізраїль нині використовує для дозаправки в повітрі, і можуть допомогти йому продемонструвати серйозність щодо можливості завдати удару по ядерних об'єктах Ірану, пише видання.

KC-46 зможе нести приблизно на 30% більше палива, споживаючи при цьому на 30% менше палива. Крім того, цей літак може заправляти інші літаки, одночасно заправляючись іншим KC-46.

Додамо

У 2020 році Державний департамент США схвалив можливий продаж Ізраїлю до восьми танкерів Boeing та супутнього обладнання на загальну суму 2,4 мільярда доларів. Ізраїль закликав прискорити графік постачання, якщо це можливо.

Доповнення

Нинішня адміністрація США та інші світові держави намагаються відновити ядерну угоду Ірану. Ізраїль дав зрозуміти, що зрештою може вдатися до превентивних дій, якщо угоду таки буде підписано.

Однак деякі незалежні експерти вважають, що іранські ядерні об'єкти надто віддалені, розосереджені та захищені, щоб Ізраїль міг завдати удару.

Іран заперечує прагнення до ядерної зброї.

Українські Національні Новини

Новини Світу