izrayil-ne-planuye-trivayuchu-okupatsiyu-gazi-radnik-netanyagu

Ізраїль не планує "триваючу окупацію" Гази - радник Нетаньягу

 • 49269 переглядiв

КИЇВ. 8 листопада. УНН. Післявоєнним планом Ізраїлю не є "триваюча окупація" сектору Гази, заявив CNN у вівторок старший радник прем'єр-міністра країни Беньяміна Нетаньягу Марк Регев, пише УНН.

Цитата

«Я думаю, ви могли б очікувати чогось більш рухомого, чогось більш гнучкого, де ми могли б входити і виходити в міру необхідності, щоб впоратися з безпековою ситуацією», - сказав радник Марк Регев.

«Ми не говоримо про будь-яку триваючу окупацію сектору Газа», - вказав Регев.

Відповідаючи на запитання про коментарі Нетаньягу на каналі ABC News у понеділок про те, що Ізраїль нестиме «загальну відповідальність за безпеку» у секторі Гази протягом «невизначеного періоду» після закінчення війни, Регев відповів: «Ми повинні розрізняти присутність сил безпеки і політичний контроль».

«Коли все закінчиться і ми переможемо ХАМАС, вкрай важливо, щоб не було терористичного елемента, який відроджується, ХАМАС, який відроджується. Немає сенсу робити це і просто повертатися до вихідної точки», - сказав Регев.

«Присутність ізраїльських сил безпеки має бути, але це не означає, що Ізраїль повторно окупує Газу, це не означає, що Ізраїль перебуває там, щоб керувати жителями Гази. Навпаки, ми зацікавлені у створенні нових рамок, у яких жителі Гази зможуть керувати собою, де може бути міжнародна підтримка відновлення Гази. Сподіваюся, ми зможемо залучити країни – зокрема й арабські країни – для відновлення демілітаризованої Гази після ХАМАС», - зазначив він.

Раніше

Нетаньягу заявив, що Ізраїль нестиме "загальну відповідальність за безпеку" в Газі на "невизначений період" після війни.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Ізраїль не планує "триваючу окупацію" Гази - радник Нетаньягу

     • 49269 переглядiв