ukenru
izrayil-i-ssha-viprobuvali-sistemu-pro-yaku-dostavili-na-alyasku-ukrayinski-litaki

Ізраїль і США випробували систему ПРО, яку доставили на Аляску українські літаки

 • 24731 переглядiв

КИЇВ. 28 липня. УНН. Ізраїль і Сполучені Штати в неділю заявили, що провели успішні випробування спільно розробленої системи протиракетної оборони на Алясці. Про це повідомляє AP, передає УНН.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив на засіданні Кабінету міністрів у неділю, що "Стріла 3" (англ. Arrow 3) дає його країні "можливість діяти проти балістичних ракет, випущених проти нас з Ірану і з будь-якого іншого місця".
"Стріла 3" є частиною багатошарового щита, який Ізраїль розробляє для захисту від ракет, випущених з Гази і Лівану, а також від іранських ракет великої дальності.

У той же час, як повідомляє редактор ізраїльської газети Haaretz, Ізраїль "доставив батарею системи "Стріла 3" на Аляску в двох величезних українських літаках Ан-124".

За його словами, два літаки Ан-124, що летіли з Києва, приземлилися на цьому тижні в Лейпцигу, а потім вилетіли на Аляску через Ісландію.

Намомнім, в лютому минулого року міністерство оборони Ізраїлю вже повідомляло про проведення успішного випробування даної системи ПРО.

Українські Національні Новини

Новини Світу