izrayil-atakuvav-zavod-zi-zbirannya-iranskikh-droniv

Ізраїль атакував завод зі збирання іранських дронів

 • 237555 переглядiв

КИЇВ. 23 жовтня. УНН. В околицях Дамаска в Сирії 21 жовтня знищено лінію складання іранських безпілотників. Про це повідомляє Сирійська обсерваторія з прав людини  SOHR, яка базується у Великій Британії, передає УНН.

Цитата

«Згідно з джерелами SOHR, військову логістику та обладнання, що використовували для складання безпілотників іранського виробництва в районі військового аеропорту Дімас у західній частині Ріф-Дамашка, було знищено після прямого обстрілу ізраїльськими ракетами. Радар і злітно-посадкова смуга також були націлені на аеропорт. Однак поки що про постраждалих не повідомляється», - йдеться в повідомленні.

Деталі

У січні 2022 року партії зброї, боєприпасів і деталей для виробництва дронів прибули до військового аеропорту Дімас у західній сільській місцевості Дамаска та аеропорту Т4 у сільській місцевості Хомса, повідомили надійні джерела SOHR.

Варто зазначити, що Іран і підтримувані ним ополченці останнім часом практично повністю контролювали військовий аеропорт Дімас.

Крім того, члени «Хізбалли» проводили бурові роботи в аеропорту і навколо нього для зберігання стратегічної зброї, доставленої Іраном у район, розташований недалеко від сирійсько-ліванського кордону. Джерела Сирійської обсерваторії повідомили, що в аеропорту Дімас були помічені експерти з іранської «Революційної гвардії» і кілька експертів з ліванської «Хізбалли», які пройшли навчання в Ірані.

Доповнення

Під час інтерв'ю канадським каналам CTV і CBC Володимир Зеленський заявив, що влада Ірану бреше, коли запевняє, що не постачає дрони для росії.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Ізраїль атакував завод зі збирання іранських дронів

     • 237555 переглядiв

    Підрозділи ППО збили 12 дронів-камікадзе – Генштаб

     • 309514 переглядiв