ukenru
izrayil-areshtuvav-50-boyovikiv-khamasu-cherez-den-pislya-smertelnoyi-strilyanini

Ізраїль арештував 50 бойовиків ХАМАСу, через день після смертельної стрілянини

 • 11645 переглядiв

КИЇВ. 22 листопада. УНН. Ізраїльське агентство внутрішньої безпеки заявило в понеділок, що заарештувало понад 50 членів осередку ХАМАС на окупованому Західному березі річки Йордан і Східному Єрусалимі протягом останніх тижнів, які брали участь у плануванні нападів на ізраїльтян. Про це пише УНН з посиланням на АР та Jerusalem Post.

Деталі

Шабак (служба безпеки Ізраїлю - ред) заявила, що протягом останніх тижнів виявила осередок ХАМАС на Західному березі Йордану, який планував кілька нападів на Західному березі, в Єрусалимі та Ізраїлі. В заяві Шабак йдеться, що бойовики "брали участь у створенні інфраструктури тероризму, а гроші, озброєння, зброю та матеріали для приготування вибухівки були знищені".

Оголошення з’явилося на наступний день після того, як бойовик ХАМАС вбив ізраїльтянина та поранив ще чотирьох у стрілянині біля святого місця в Старому місті Єрусалиму.

Убитого в неділю ізраїльтянина, 26-річного Еліяху Кая, поховали в Єрусалимі в понеділок. Ще щонайменше одна людина, яка постраждала в результаті нападу, залишається в лікарні.

Нападник був ідентифікований, як 42-річний палестинець зі східного Єрусалиму, який належав до ХАМАС. Його застрелила поліція на місці події.

מאות הגיעו להלווייתו בהר המנוחות של אליהו קיי בן ה-26, שנרצח אתמול בפיגוע בעיר העתיקה בירושלים. יחד עם קרוביו, הגיעו לחלוק לו כבוד אחרון גם קהילת העולים בישראל מאנגליה, ארה"ב ודרום אפריקה, חייליו מהצבא ואנשים מהציבור הרחב@DanaYarkechy pic.twitter.com/8DA7VR4wNm

— כאן חדשות (@kann_news) November 22, 2021

Додамо

Ізраїль і ХАМАС воювали чотири рази з тих пір, як ХАМАС захопив контроль над сектором Газа в 2007 році, остання 11-денна війна відбулась в травні цього року.

Українські Національні Новини

Новини Світу