ukenru
izolyatsiya-odnomu-z-golovnikh-kativ-pidpilnoyi-vyaznitsi-povidomleno-pro-pidozru

"Ізоляція": одному з головних "катів" підпільної в’язниці повідомлено про підозру

 • 11747 переглядiв

КИЇВ. 1 лютого. УНН. За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури ,заочно повідомлено про підозру одному з головних "катів" підпільної в’язниці "Ізоляція". Про це інформує відділ інформаційної політики прокуратури, передає УНН.

Цитата:

"За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури одному з головних "катів" підпільної в’язниці "Ізоляція" заочно повідомлено про підозру у торгівлі людьми, участі у терористичній організації та не передбачених законом воєнізованих формуваннях, порушення законів та звичаїв війни, вчинених за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 149, ч. 1 ст. 258-3, ч. 1 ст. 260, ч. 1 ст. 438 КК України)", - повідомили в прокуратурі.

Деталі

За даними правоохоронців, досудовим розслідуванням встановлено, що з 2016 року 38-річний учасник незаконного воєнізованого формування "Министерство государственной безопасности", що контролюється РФ, у приміщенні колишнього заводу ізоляційних матеріалів, де бойовики облаштували "катувальну базу", силоміць утримував цивільних осіб, полонених військовослужбовців ЗСУ та інших формувань, задіяних у проведенні АТО/ООС.

Повідомляється, що на території "Ізоляції" зловмисник разом із іншими особами годинами катували полонених електричним струмом, били їх, тримали в нелюдських умовах без їжі та води, а також примушували до тяжкої праці.

Доповнення

"Ізоляція" є тюрмою, створеною після захоплення Донецька бойовиками у 2014 році. У закладі утримуються незаконно ув'язнені люди, яких піддають тортурам.

За даними Офісу Генпрокурора, на сьогодні на окупованих територіях близько 160 подібних місць незаконного утримання.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП