ukenru
isw-prigozhin-zayaviv-scho-rf-ne-voyuye-z-nato-v-ukrayini

ISW: пригожин заявив, що рф не воює з НАТО в Україні

 • 719584 переглядiв

КИЇВ. 24 березня. УНН. Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) зазначили, що засновник ПВК "вагнер" євген пригожин заперечив заявам кремля про те, що рф воює з НАТО в Україні, а також додали, що пригожин пом'якшив свою риторику щодо Міністерства оборони рф, ймовірно, через побоювання повністю втратити свої сили найманців у Бахмуті, передає УНН.

Деталі 

Аналітики Інституту вивчення війни зазначили, що пригожин пом'якшив свою риторику щодо Міністерства оборони рф, ймовірно, через побоювання повністю втратити свої сили найманців у Бахмуті.

Також він заперечив заявам кремля про те, що росія воює з НАТО в Україні, і поставив під сумнів, чи дійсно в Україні є нацисти, як постійно стверджує кремль, пише ISW.

пригожин заявив, що росія воює "виключно з українцями", які оснащені обладнанням, наданим НАТО, і деякими "русофобськими" найманцями, які добровільно підтримують Україну, але не з самим НАТО.

Доповнення

Також аналітики зазначають, що представник української розвідки Вадим Скібіцький підтвердив попередні оцінки ISW про те, що російські війська не здатні проводити широкомасштабні одночасні наступальні кампанії на кількох напрямках.

Експерти вказують і на те, що Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) повідомило, що "Росатом", можливо, працює над відновленням трьох ліній електропередач на Запорізькій атомній електростанції (ЗАЕС), що збільшить російський контроль над ЗАЕС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У росії вже триває кастинг на роль лідера після путіна - розвідка

Українські Національні Новини

Війна