istorychnomu-arealu-lvova-zahrozhuie-nebezpeka-minkult

Історичному ареалу Львова загрожує небезпека – Мінкульт

 • 10641 переглядiв

Міністерство культури оскаржить рішення суду, яке скасувало наказ про затвердження історико-архітектурного плану Львова. МКІП вважає, що це створює ризики для збереження історичного обличчя міста.

Міністерство культури та інформаційної політики України продовжить боротьбу за збереження культурної спадщини. На думку відомства, історичному ареалу Львова загрожує небезпека. Про це повідомили у пресслужбі міністерства, передає УНН.

Деталі

Відомство оскаржить в апеляційному порядку рішення Київського окружного адміністративного суду від 15 липня 2024 року.

Ним він визнав протиправним наказ МКІП від 22 січня 2024 року № 35 "Про затвердження науково-проектної документації".

Фактично цим наказом було затверджено історико-архітектурний опорний план м. Львова з визначенням меж і режимів використання зон охорони пам’яток та історичних ареалів.

Доповнення

МКІП вважає це рішення суду неправомірним та таким, що не відповідає інтересам держави. Засідання проходило без участі сторін. Суд не врахував аргументацію МКІП, яка підтверджували правомірність наказу. Крім того, суд відмовив у задоволенні заяви Львівської міської ради про її залучення до участі в справі на стороні МКІП.

Скасування наказу МКІП створює серйозні ризики для збереження історичного обличчя Львова та його унікальної культурної спадщини. Недобросовісні забудовники можуть скористатися ситуацією та розпочати будівельні роботи, що призведе до непоправних руйнувань унікального історичного середовища Львова.

Наразі рішення суду не набрало законної сили та буде оскаржене в апеляційному порядку.

Закликаємо всіх небайдужих громадян публічно підтримати МКІП в нелегкій боротьбі за збереження культурної спадщини. Разом ми зможемо зберегти історичний Львів для майбутніх поколінь!

йдеться у повідомленні

Вже 2013 об'єктів культури пошкоджено або зруйновано внаслідок російської агресії в Україні - Мінкульт03.07.24, 18:02

Лілія Подоляк

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    В Одесі пролунали вибухи - мер

     • 62491 переглядiв

    Зеленський зустрівся з британським королем Чарльзом III

     • 34215 переглядiв