ukenru
iran-khoche-vstanoviti-partnerski-vidnosini-z-saudivskoyu-araviyeyu

Іран хоче встановити партнерські відносини з Саудівською Аравією

 • 11790 переглядiв

КИЇВ. 4 листопада. УНН. Президент Ірану Хассан Рухані направив королю Саудівської Аравії пропозицію про партнерство. Про це повідомляє іранське видання Tasnim, передає УНН.

"Президент Ірану Хассан Рухані надіслав листи-звернення про мир королю Саудівської Аравії Салману ібн Абдул-Азізу Аль Сауду. Тема листів - регіональний мир та стабільність", - заявив прессекретар адміністрації Ірану Алі Рабі.

Про це він розповів у ході брифінгу перед журналістами у понеділок, 4 листопада.

"Ми вважаємо, що в нашому регіоні можуть скластись багатосторонні зв'язки, і тиск з боку США не повинен стати причиною дистанціювання між сусідами", - підкреслив речник.

Повідомлення надійшло через кілька днів після того, як міністерство закордонних справ Ірану підтвердило, що Рухані надіслав окремі листи до держав-членів Ради Перської затоки та Іраку.

"Після того, як почесний президент Ісламської Республіки Іран презентував документ "Ормузького мирного процесу" на цьогорічній Генеральній Асамблеї Організації Об'єднаних Націй, він надіслав його повний текст главам вищезгаданих країн. В своєму листі він закликав до колективної співпраці серед усіх, хто впроваджує та втілює таку ініціативу", - заявив речник МЗС Аббас Мусаві.

Як повідомлялося раніше, верховний лідер Ірану виключив переговори зі США.

Українські Національні Новини

Новини Світу