ukenru
investitsiyi-banki-i-peremovini-z-naslidnim-printsom-likhtenshteynu-marchenko-zdiysniv-vizit-do-shveytsariyi

Інвестиції, банки і перемовини з наслідним принцом Ліхтенштейну: Марченко здійснив візит до Швейцарії

 • 20638 переглядiв

КИЇВ. 11 вересня. УНН. Міністр фінансів України Сергій Марченко здійснив робочий візит до Швейцарської Конфедерації. Основна мета візиту – проведення переговорів з керівництвом Федерального департаменту фінансів Швейцарії та участь в роботі "Швейцарського економічного форуму". Про це повідомляє посольство України у Швейцарській Конфедерації та у Князівстві Ліхтенштейн, інформує УНН.

"Відвідання міністром фінансів України одного з найпрестижніших економічних заходів Швейцарії, проведення двосторонніх переговорів і консультацій покликано сприяти подальшому залученню швейцарських інвестицій в економіку України та популяризації серед потенційних інвесторів проектів у рамках програми "Велике будівництво", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що під час візиту міністр фінансів України провів низку двосторонніх зустрічей, зокрема з керівником федерального департаменту фінансів Швейцарії Улі Мавером, наслідним принцом Ліхтенштейну Алоїзом, головою правління найбільшого банку Швейцарії UBS Group Сержіо Ермотті, керівництвом компанії Polenergia S.ar.l, керівництвом провідного приватного банку Швейцарії Pictet, керівництвом фонду Vontobel, членами Українсько-швейцарської бізнес асоціації, а також збірної команди України по фристайлу.

"Під час переговорів детально обговорені питання розширення інвестиційного та фінансового співробітництва між Україною та Швейцарією. Міністри фінансів досягли домовленості щодо налагодження взаємодії між міністерствами та національними банками двох країн, розробки дорожньої карти співробітництва у сфері фінансів та банківської сфери. Обговорені можливості фінансової підтримки інфраструктурних проектів в рамках ініційованого Президентом України проекту "Велике будівництво", здійснення швейцарських інвестицій в банківський сектор та енергетичну галузь України (Бурштинський енергоострів)", - повідомляє посольство.

Вказується, що в ході переговорів з наслідним принцом Ліхтенштейну Алоїзом обговорені можливості виходу ліхтенштейнського LGT Bank на фінансовий ринок України та започаткування переговорного процесу Міністерства фінансів України з Ліхтенштейном про укладення угоди про уникнення подвійного оподаткування.

Як повідомлялося раніше в УНН, Зеленський закликав не боятися кадрових змін.

Українські Національні Новини

Політика