ukenru
informativna-diyalnist-povinna-posisti-providne-mistse-u-roboti-derzhliksluzhbi-n-gudz

Інформативна діяльність повинна посісти провідне місце у роботі Держлікслужби – Н.Гудзь

 • 8688 переглядiв

КИЇВ. 15 грудня. УНН. Усі без виключення суб’єкти фармацевтичного ринку мають відповідати вимогам фармацевтичних практик. Про це в авторській статті повідомила гоова Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками України Наталія Гудзь, передає УНН.

"Методично-консультативна, інформативна діяльність повинна зайняти важливе місце у роботі Держлікслужби в цілому, включаючи її територіальні служби. Тільки так ми зможемо підтягнути суб’єктів фармацевтичного ринку до рівня вимог належних фармацевтичних практик. Вже легше з Належною виробничою практикою (Good manufacturing practice — GMP), адже на сьогодні в Україні проваджують діяльність з промислового виробництва лікарських засобів 115 ліцензіатів, які відповідають вимогам GMP. Третина з них є флагманами вітчизняної фармацевтичної індустрії не лише у зв’язку з давно розробленою та впровадженою ефективною системою яко­сті, що ґрунтується на вимогах GMP, а й тому, що щоденне відтворення та підтвердження яко­сті процесів й, зрештою, готових лікарських засобів стало законом їх життя", - написала вона.

Також, Н.Гудзь відзначила, що прозорі правила гри, модифікація матеріально-технічної бази та контроль за умовами зберігання та транспортування лікарських засобів приносять очікувані результати на фармринку.

" Можна констатувати, що робота, розпочата за моєї участі 5 років тому, принесла очікувані результати. Власники цих підприємств, як колись вище керівництво компаній-виробників у далекому 1999 р., правильно зрозуміли посил тодішнього міністра охорони здоров’я України Юрія Спіженка про перехід на рейки GMP.

Очевидно, що вигідніше грати у чесні ігри, навчаючи персонал, модифікуючи матеріально-технічну базу, впроваджуючи нові комп’ютерні програми для управління запасами, контролю за умовами зберігання та транспортування лікарських засобів, оборотністю запасів", - повідомила вона.

Українські Національні Новини

Суспільство