ukenru
inflyatsiya-u-velikiy-britaniyi-dosyagla-30-richnogo-maksimumu

Інфляція у Великій Британії досягла 30-річного максимуму

 • 84409 переглядiв

КИЇВ. 13 квітня. УНН. Споживча інфляція у Великій Британії підскочила до найвищого рівня за три десятиліття минулого місяця, посиливши тиск на прем'єр-міністра країни Бориса Джонсона і його міністра фінансів Ріші Сунака, які перебувають у важкому становищі, що вимагають зниження вартості життя, повідмляє Reuters, пише УНН.

Деталі

Рівень інфляції у Сполученому Королівстві у річному вимірі піднявся до 7,0% у березні з 6,2% у лютому, найвищого рівня з березня 1992 року і більше, ніж очікувалося більшістю економістів в опитуванні Reuters, як показали офіційні дані у середу.

Місячне зростання було найвищим для цієї пори року з того часу, як Управління національної статистики почало вести облік у 1988 році.

За підвищенням стояло широке зростання цін, починаючи від автомобільного палива і закінчуючи продуктами харчування та меблями, відзначає видання.

За даними британських бюджетних прогнозистів, домогосподарства стикаються з найбільшим тиском на вартість життя відтоді, як почали вести облік в 1950-х роках, і перевищення інфляції є ще однією поганою новиною для уряду.

Доповнення

Інфляція у Великій Британії за останній рік продемонструвала безпрецедентне зростання, йдучи за тією ж схемою, що й у більшості інших країн із розвиненою економікою, на тлі того, як ціни на енергоносії різко зросли, а проблеми з ланцюжками постачання через пандемію зберігалися.

Вторгнення росії в Україну 24 лютого призвело до ще більшого зростання цін на енергоносії, і минулого місяця британське Управління з бюджетної відповідальності (OBR) прогнозувало, що інфляція досягне піку за 40 років у 8,7% в останньому кварталі 2022 року.

Фінансові ринки майже впевнені, що Банк Англії підвищить процентні ставки до 1% з 0,75% 5 травня, а потім доведе їх до 2%-2,25% до кінця 2022 року, хоча багато економістів очікують, що ткі дії будуть менш агресивним. Банк Англії прогнозує різке уповільнення економічного зростання протягом цього року зі зростанням тиску на вартість життя.

До слова

Інфляція у США за останній рік зросла найшвидшими темпами за більш ніж 40 років - до 8,5%.

Українські Національні Новини

Новини Світу